Reklama

KGW Górznianeczki wyróżnione w Olsztynie

Na początku października członkinie Koła Gospodyń Wiejskich Górznianeczki z Górzna wzięły udział w trzydniowej konferencji „Zainspiruj się dziedzictwem”. Swoim przetworem "Mięso - Smak Babuni" zajęły I miejsce w konkursie "Skarby w słoiku".

Konferencja „Zainspiruj się dziedzictwem”  została zrealizowana przez Warmińsko-Mazurską Izbę Rolniczą w partnerstwie z Mazowiecką Izbą Rolniczą, Podlaską Izbą Rolniczą oraz Pomorską Izbą Rolniczą.
W projekcie, który składał się z konferencji, konkursu oraz wyjazdu studyjnego wzięło udział ponad 30 Kół Gospodyń Wiejskich niemal ze wszystkich województw. Powiat garwoliński reprezentowały gospodynie z Górzna.

Celem projektu było zachowanie i wypromowanie dziedzictwa kulturowego poprzez wzrost wiedzy i zainteresowania dziedzictwem materialnym i niematerialnym, zachowanie tradycji w dziedzinie kultury ludowej i folkloru; wzrost zainteresowania wytwarzaniem produktów (rękodzieła) i potraw wywodzących się z regionalnych tradycji i folkloru oraz zwiększenie udziału lokalnych społeczności w organizowaniu i wdrażaniu inicjatyw na rzecz rozwoju obszarów.

( gorzno.ugm.pl, ksow.pl, red )

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    teresa.czajka@gmail.com 2019-10-08 23:29:56

    Brawo Górznianeczki! Pięknie zaprezentowałyście swoją gminę, a nawet powiat.Wyobrażam sobie smak Mięsa Babuni. Jeśli tak smaczny jak Babunie na zdjęciach, to gratuluję.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do