Reklama

Szef kuchni Sulbina mistrzem baraniny

W sobotę 11 sierpnia w Ustroniu odbyły się VII już Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny. Podczas Święta Baraniny jury zachwycił talent Marka Rybackiego, szefa kuchni z Hotelu Sulbin.

 

Mistrzowska jagnięcina przyniosła nominację

Podczas ubiegłorocznych mistrzostw szef kuchni Hotelu „Sulbin” Marek Rybacki wraz ze Zbigniewem Łęgowskim właścicielem restauracji „Spiżarnia „ tworzyli zespół „GastroArt Team”. W VI edycji prestiżowego konkursu wywalczyli drugie miejsce. W tym roku, wzmożony trening i wiele modyfikacji konkursowego dania sprawiły, że ten sam skład nie dał szans konkurencji. Marek Rybacki i Zbigniew Łęgowski zwyciężyli w VII Mistrzostwach Polski w podawaniu baraniny i uzyskali najważniejsze wyróżnienie jakim jest nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski.

 

Szefowie kuchni zachwycili podniebienia jury jagnięciną marynowaną w ziołach z czerwoną kapustą i pęczakiem zapiekanym z oscypkiem na ciemnym sosie z gruszką i czerwonym winem.

 

Do Kulinarnego Pucharu Polski w całej Polskie jest nominowanych 15 najlepszych drużyn w kraju, które w tym roku odniosły zwycięstwa w prestiżowych konkursach kulinarnych. Kulinarny Puchar Polski w październiku wyłoni najlepszych kucharzy w Polsce w 2012 roku. Już teraz w ich gronie silne miejsce zajmuje Marek Rybacki.

{jb_greenbox}Marek Rybacki to między innymi:
Mistrz Polski w Carvingu – 2008,
Uczestnik II Mistrzostw Europy w Carvingu Chińskim – Lipsk 2009 – miejsce 7,
Uczestnik Mistrzostw Europy w Carvingu – Praga 2009. Super Finał – miejsce 8,
Mistrz Europy w przyrządzaniu potraw z karpia – 2011,
Zwycięzca Ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „ Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – 2011,
II i III miejsce podczas międzynarodowego konkursu kulinarnego „ Festiwal Smaku” 2010 – 2011,
Wice Mistrz Polski w podawaniu baraniny – 2011,
Mistrz Polski w podawaniu baraniny – 2012 i nominacja do KPP,
Współorganizator Mistrzostw Polski w Carvingu i organizator Turnieju Carvingowego,
Współautor książki o carvingu „ Fantazje z warzyw i owoców”
Wice Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.{/jb_greenbox}

 

Działa swobodnie i zaspokaja gusta

– Większość zwycięstw zawdzięczam także wspaniałym i wyrozumiałym właścicielom Hotelu „Sulbin” Dorocie i Marcinowi Warownym, którzy umożliwiają mi treningi i dają swobodę w działaniu. To pozwala mi na zdobywanie nowoczesnej wiedzy kulinarnej, która, w postaci ciekawych dań w naszym menu restauracyjnym i bankietowym, zaspokaja gusta naszych gości – mówi Marek Rybacki. – Specjalne podziękowania dla mojego zastępcy Karola Oliwy, który bardzo dobrze radzi sobie z zespołem kuchni podczas mojej nieobecności – dodaje szef kuchni z Sulbina.

 

 

Więcej informacji o Kulinarnym Pucharze Polski znajdziecie na Facebooku .

Artykuł sponsorowany

(ur) 2012-08-18 18:22:40

{jcomments off}

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do