
Propozycji było niemało, ale zwycięzców mogło być tylko trzech. Niebawem w menu Long Street w Garwolinie znajdą się trzy nowe burgery, zaproponowane przez Czytelników portalu eGarwolin, którzy wzięli udział w konkursie na najciekawszą burgerową kompozycję. Już wkrótce przy ul. Długiej 4 zjecie burgery „King Salmon”, „Wariat” i burgera z wołowiną, bekonem i frankfurterkami.
Spośród wszystkich nadesłanych propozycji najciekawsze burgerowe kompozycje wybrali właściciele Long Street oraz przedstawiciel redakcji portalu eGarwolin. Poniżej przedstawiamy trzy zwycięskie propozycje oraz ich autorów, którzy otrzymają vouchery o wartości 100zł do wykorzystania w Long Street w Garwolinie.
Opcja vege: propozycja Dawida Szeląga: burger „King Salmon”
Burger z łososia i botwinki z chutney z ananasa, można dodać guacamole (choć ja nie przepadam) i jogurt grecki!
1. Odciąć skórę z łososia, rozdrobnić w maszynce, lub blendować albo uczynić to samo w rozdrabniaczu na pastę. na patelnię wlać oliwę, dodać pokrojony na plasterki czosnek i lekko go podsmażyć. dodać posiekane liście botwinki (zamiast botwinki może być roszponka, szpinak lub inna zielenina) i smażyć przez 1 minutę mieszając, doprawić solą i pieprzem. Liście zieleniny (botwinki) dodać do pojemnika z łososiem i przez chwilę razem miksować.
2. Z powstałej masy formować cienkie burgery i kłaść je na rozgrzanej patelni z gładką powierzchnią. smażyć przez ok. 1,5 minuty z każdej strony.
posypać posiekanym koperkiem. można go też dodać do środka burgerów (co zapewniam, jest pyszne!). Kwestia podania jest różna! Ja to robię tak: na podgrillowaną bułkę, kładę chutney z ananasa, sałatę, na to jogurt grecki, burgera z łososia, wszystko przyozdabiam guacamole, lub sosem, ewentualnie odwracam kolejność i na pierwszy ogień leci jogurt, sałata, burger i chutney :) do burgera, polecam frytki z cukinii, albo i standardowe z ziemniaka :) plus sałatka ze szpinaku i truskawek, lub rukola z pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulką i sosem balsamicznym!
Burgerowa propozycja Pawła Marciniaka:
Wołowina standardowo, do tego bekon i frankfurterki pokrojone w cienkie plastry i grillowane. całe mięcho delikatnie zalewamy pikantnym sosem barbecue, a że mama mówiła co by jeść warzywka, to dokładamy grillowaną cebulę i paprykę (taką zwykłą, też lekko przygrillowaną) i już klasycznie pomidor i sałata (pomidora i sałaty nie grillujemy) i plaster sera wędzonego i musztarda.
Krzysztof Luśnia zaproponował burgera o nazwie " Wariat ". Jego składniki to:
bułka górna przypieczona
kilka kropli tabasco
4 kawałki chorizo
ser rokfor
wołowina 100 %
cebula czerwona 4 krążki
sałata karbowana lub rzymska
odrobina majonezu
bułka dolna przypieczona.
Zwycięzcy o wygranej zostali poinformowani telefonicznie. Gratulujemy i życzymy smacznego!
{jb_greenbox}Więcej informacji o Long Street można zaleźć na stronie internetowej restauracji ( kliknij TUTAJ ). Aby być na bieżąco z godzinami otwarcia lokalu, aktualnymi promocjami i zmianami w menu, polub facebookowy fan page Long Street .
Lokal, który mieści się przy ul. Długiej 4 w Garwolinie posiada do dyspozycji gości dwie sale, które zajmują ok. 120m ² powierzchni wypełnionej świetną atmosferą.
Jesteś głodny? Lubisz porządny kawałek mięsa w otoczeniu świeżych dodatków? Wpadaj do Long Street! Zaproś znajomych, najedz się do syta. Na koniec wznieś toast za wspólne towarzystwo i ruszaj w miasto! {/jb_greenbox}
(ur) 2015-10-04 17:07:43
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie