Organizatorzy konkursu kulinarnego Regionalne i lokalne podali wyniki I etapu. Wiemy, kto wystąpi w finale podczas Festiwalu Etnograficznego Powiatu Garwolińskiego, który odbędzie się 6 sierpnia, w Miętnem.
Ocenie podlegały: pracochłonność dania, oryginalność przepisu, wykorzystanie lokalnych produktów/płodów rolnych i prezentacja potrawy. Spośród 31 potraw wyłoniono 13 najlepszych.
Decyzją Komisji Konkursowej do kolejnego etapu zakwalifikowały się:
1. KGW Borowie ( 103 p.)
2. KGW w Trojanowie (101 p.)
3. KGW w Podebłociu ( 99 p.)
4. KGW w Lipówkach „Lipowianki (97 p.)
5. KGW w Trzciance ( 95 p.)
6. KGW w Uścieńcu Kolonii – Żabieniec Stary ( 94 p.)
7. KGW w Żabiance ( 94 p.)
8. KGW „Damianowianki” ( 92 p.)
9. KGW w Starym Kębłowie ( 92 p.)
10. KGiGW Jagodne ( 90 p.)
11. KGW „Chęcinianki” ( 89 p.)
12. KGiGW w Miętnem (88 p.)
13. KGW w Korytnicy „ Niezapominajki” ( 87 p.)
(Starostwo Powiatowe, oprac. red)
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie