
Nauczyciele branży gastronomicznej biorą udział w dwudniowym kursie carvingu czyli sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach. Szkolenie organizowane przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie zainaugurowano 22 października w Zespole Szkół Nr 2 im. Tadeusza Kościuszki w Garwolinie.
Program szkolenia, poza zgłębianiem sztuki carvingu, przewiduje także zajęcia warsztatowe „Tradycyjny wyrób masła i serów” w gospodarstwie Sery Zagrodowe oraz „Rodzaje, produkcja i znaczenie pieczywa w codziennej diecie” w Piekarni Żabczyńscy w Łaskarzewie.
Uczestnicy mają też okazję zapoznać się z asortymentem produktów i historią firmy Brüggen. Dodatkową atrakcją jest zwiedzanie Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Garwolinie.
(garwolin-starostwo.pl, oprac. red )
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie