Reklama

Gmina Górzno: Młodzi zdolni docenieni

Patryk Hornung i Kamil Rajdaszka to młodzi mieszkańcy Kobylej Woli, którzy zostali docenieni przez władze samorządowe gminy Górzno za swoje wyjątkowe osiągnięcia i godne reprezentowanie gminy podczas prestiżowych konkursów.


Na piątkową sesję rady gminy Górzno zostali zaproszeni dwaj młodzi mieszkańcy Kobylej Woli. Kamil Rajdaszka oraz Patryk Hornung otrzymali podziękowania za szczególne osiągnięcia oraz godne reprezentowanie gminy Górzno. Kamil Rajdaszka zajął I miejsce w konkursie kulinarnym „Lubelskie Smaki 2014”, podczas którego wraz z kolegą Konradem Dróżdżem przygotowali zakąskę – pstrąga parowanego podanego z serkiem koperkowym i sosem bakaliowym oraz danie zasadnicze – pieczoną pierś kapłona w towarzystwie kaszy jaglanej z sosem szalotkowym i szparagami. Kucharze reprezentowali Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie. Patryk Hornung natomiast zajął V miejsce w Olimpiadzie Wiedzy Elektrycznej i Elektronicznej EUROELEKTRA w roku szkolnym 2013/2014 w ogólnopolskim etapie. On także reprezentował garwolińską "Dwójkę".

Młodzi zdolni otrzymali z rąk wójta Waldemara Sabaka oraz przewodniczącego rady gminy Krzysztofa Skwarka dyplomy i upominki. Wyrazy uznania oraz gratulacje złożyła także obecna na sesji Maria Koc, radna Sejmiku Województwa Mazowieckiego, która podkreślała, że szczególnie bliskie jest jej dziedzictwo kulturalne i kulinarne.

(UG Górzno, ur) 2014-08-13 08:00:52

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do