Reklama

W Sensobusie oceniali nowe smaki pieczywa z piekarni Żabczyńscy

Piekarnia Żabczyńscy, planując wprowadzenie do sprzedaży nowych smaków pieczywa, postanowiła sprawdzić preferencje smakowe mieszkańców Garwolina i okolic. W tym celu, w minionym tygodniu, w Garwolinie, zaparkował Sensobus, w którym smakosze mogli uczestniczyć w wypełnianiu niecodziennej ankiety.

 

W środę 21 czerwca, na ul. Olimpijskiej w Garwolinie, zaparkował Sensobus. Wyjątkowy pojazd został w tym miejscu do czwartku. Osoby, które postanowiły go odwiedzić uczestniczyły w wypełnianiu ciekawej ankiety oraz otrzymywały upominki.

 

Smakowita ankieta

– Badamy preferencje smakowe mieszkańców Garwolina i okolic. Piekarnia Żabczyńscy wprowadza nowy rodzaj pieczywa – bułki z nasionami chia i z jagodami goji. Pytaliśmy osoby odwiedzające Sensobus o to, czy te bułki im smakują, czy się podobają, czy odpowiada im ich zapach oraz czy by kupili te bułki, gdyby były w sprzedaży – informował w środę Rafał Janiak z firmy Puratos, prowadzącej badanie w Sensobusie.

Osoby odwiedzające Sensobus mogły posmakować nie tylko bułek z nasionami chia i z jagodami goji, ale także, zależnie od dnia, bułek żytnich z kiełkami żyta i innymi ziarnami oraz chleba razowego ze słonecznikiem i chleba gryczanego. Każda osoba uczestnicząca w smakowitej ankiecie, wychodząc z Sensobusa otrzymywała torbę, ufundowaną przez Piekarnię Żabczyńscy, w której znajdowało się testowane pieczywo.

 

Najpierw sprawdzają, czy smakuje

– Pan Żabczyński postanowił najpierw przetestować to pieczywo, sprawdzić, czy odpowiada ono preferencjom smakowym mieszkańców Garwolina i okolic i dopiero potem wprowadzić do sprzedaży. Często robi się tak, że najpierw wprowadza się nowy rodzaj pieczywa i testuje się go na sklepach. Ten sposób jest zdecydowanie bardziej wiarygodny i miarodajny. Szybszy jest impuls, wiedza o tym produkcie, czy odpowiada on klientom – podkreślił Rafał Janiak. Przedstawiciel firmy Puratos dodał, że w ankiecie, oprócz pytań dotyczących pieczywa, są także pytania m.in. o wiek, płeć i zatrudnienie. Analiza odpowiedzi pozwoli nie tylko na stwierdzenie, czy nowe pieczywo smakuje osobom uczestniczącym w badaniu. – Dzięki pytaniu o wiek zorientujemy się, w jakim przedziale wiekowym, który produkt najbardziej smakował, albo nie odpowiadał. Wtedy dla tego odbiorcy można skierować jakąś nową, specjalną ofertę – zaznacza Rafał Janiak.

 

Wyniki badania są znane po upływie około dwóch tygodni od jego przeprowadzenia. Nad analizą ankiet pracuje specjalna komórka z firmy Puratos. Wyniki badania preferencji smakowych są miarodajne, gdy uczestniczy w nich minimum 200 osób. Te przeprowadzone w Garwolinie, z pewnością dadzą Piekarni Żabczyńscy odpowiedź, czy nowe bułki będą szybko znikały ze sklepowych półek. Już pierwszego dnia Sensobus odwiedziło blisko 300 smakoszy pieczywa od Żabczyńskich.

 

(ur) 2017-06-29 16:29:00

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Wróć do