Reklama

Kuchenne Rewolucje z Garwolina już w październiku w TVN! Data emisji odcinka

Magda Gessler i Małgosia Świrk - starcie dwóch mocnych charakterów to gwarancja, że będzie wrzało - i to nie tylko w garnkach! Już w październiku obejrzymy odcinek Kuchennych Rewolucji, który powstał w Garwolinie! Będzie się działo!

Przypomnijmy, Magda Gessler odwiedziła Garwolin na początku lipca tego roku. Słynna restauratorka podjęła się przeprowadzenia "Kuchennych Rewolucji" w lokalu "Pod Orłem" przy ulicy Długiej. 

W trakcie trwania rewolucji udało nam się porozmawiać z właścicielką restauracji - Małgorzatą Świrk. W rozmowie z nami nie ukrywała, że emocje były ogromne. - Pani Magda przyjechała we wtorek wieczorem. Stres był bardzo duży - wyznała. Dodała, że nie zgłaszała się sama do programu.


Zdjęcie: To właśnie przy tym stoliku siedziała Magda Gessler. Co zjadła "Pod Orłem" i czy jej smakowało? Dowiemy się już w październiku w TVN.

 

Ogromna przemiana

Magda Gessler pozostawiła po sobie całkowicie odmienioną restaurację. Jej metamorfoza przeszła najśmielsze oczekiwania – lokal zmienił nie tylko wystrój, ale i nazwę na swojsko brzmiący "Bar u Małgosi Świrk"!

Podczas jednej z naszych wizyt w lokalu, właścicielka przyznała, że było warto. - Ogromna wiedza pani Magdy, profesjonalizm! Przegadałyśmy wiele godzin także poza nagraniami! Było ciężko, ale dla poznania tych ludzi i takiego efektu - było warto! - zapewnia Małgosia Świrk. 


Zdjęcie: Zmiana jest widoczna gołym okiem! 
 

Powrót do korzeni z lokalnym akcentem

Gdy "Bar u Małgosi Świrk" został otwarty po wizycie Magdy Gessler, pierwsi goście mogli posmakować nowych smaków.  Nowa karta dań ma prostą, lecz ambitną filozofię: „Kuchnia dobrego produktu z twistem wyobraźni Pani Magdy Gessler”. Stawia ona na regionalne smaki, świeże, sezonowe składniki i kreatywne podejście do tradycyjnej polskiej kuchni.

Już sekcja „Początek Przygody u Małgosi” zachęca do odkrywania lokalnych specjałów. Na przystawkę króluje tatar polski klasyczny z polędwicy podawany z masłem garwolińskim, a także intrygujący pomidor wyrywany z pola w pełnym słońcu faszerowany niespodzianką z serów garwolińskich. Dla miłośników klasyki nie zabrakło też zimnych nóżek wieprzowych z octem i sosem tatarskim oraz śledzia w oleju z pieczoną cebulką dymką i jabłkiem.

Na pierwszy głód Magda Gessler proponuje trzy wyjątkowe „Polewki”: rosół rubinowy na kaczce i wołowinie z ręcznie robionym „Małgosiowym” makaronem, tradycyjną Szczawiową z jajem na twardo i tłuczonymi ziemniakami ze skwarkami i oryginalny biały chłodnik prawie polski kolorowy.

Wśród dań głównych dominują polskie klasyki podniesione do rangi mistrzowskich potraw. Obowiązkowym punktem jest kotlet schabowy smażony na smalcu serwowany z młodymi ziemniaczkami i zasmażaną młodą kapustą. Dla koneserów przygotowano sznycel wiedeński na maśle klarowanym, któremu towarzyszy nietypowa sałata szwabska na zimno na bulionie. Jest też kotlet mielony wieprzowy z różnych części pani świnki z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, marchewka z groszkiem. Nie mogło również zabraknąć dania rybnego: pstrąg smażony na klarowanym maśle, podawany jest z puree ziemniaczanym z chrzanem i surówką z kiszonej kapusty.

Osoby stawiające na lżejsze propozycje mogą skusić się na sałatki. Nie zawiodą się także miłośnicy deserów.
 

Goście sprawdzają smaki i wystrój

Nagrywanie popularnego programu wzbudzało w mieszkańcach Garwolina i okolic ogromne zainteresowanie. Fani - zarówno Magdy Gessler, jak i dań Małgosi Świrk, obserwowali to, co działo się w lokalu, stojąc pod oknami restauracji. Życzyli też właścicielce powodzenia w komentarzach pod artykułem o "Kuchennych Rewolucjach", a już po otwarciu baru ochoczo udali się sprawdzać nowe smaki i wystrój.

Zdjęcie: "Nasi cudowni goście" - taki wpis opublikował na facebookowej stronie 
Bar u Małgosi Świrk w połowie sierpnia. Wiele osób z ogromnym zainteresowaniem i radością sprawdzało i nadal sprawdza smaki po "Kuchennych Rewolucjach". 

 

Będzie się działo!

Jak przebiegała metamorfoza w Garwolinie? Jedno jest pewne! Starcie dwóch mocnych charakterów Magdy Gessler i Małgosi Świrk to gwarancja, że będzie wrzało - i to nie tylko w garnkach! 

- Już 9 października o 21:35 zapraszamy przed telewizory! Nie przegapcie Kuchennych Rewolucji w Garwolinie! Magda Gessler sprawdzi stan kuchni, menu i zaplecze. Zobaczymy kulisy intensywnej reorganizacji, zwrotów akcji i momentów pełnych napięcia - zapowiada w mediach społecznościowych Bar u Małgosi Świrk

Zapamiętajcie datę i godzinę: czwartek, 9 października, 21:35

- Zaproście znajomych i oglądajcie! Do zobaczenia! Oznaczajcie nas w postach, relacjach - gdzie tylko chcecie - zachęcają lokalni restauratorzy.

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 30/09/2025 11:54
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Wróć do