
Magda Gessler i Małgosia Świrk - starcie dwóch mocnych charakterów to gwarancja, że będzie wrzało - i to nie tylko w garnkach! Już w październiku obejrzymy odcinek Kuchennych Rewolucji, który powstał w Garwolinie! Będzie się działo!
Przypomnijmy, Magda Gessler odwiedziła Garwolin na początku lipca tego roku. Słynna restauratorka podjęła się przeprowadzenia "Kuchennych Rewolucji" w lokalu "Pod Orłem" przy ulicy Długiej.
W trakcie trwania rewolucji udało nam się porozmawiać z właścicielką restauracji - Małgorzatą Świrk. W rozmowie z nami nie ukrywała, że emocje były ogromne. - Pani Magda przyjechała we wtorek wieczorem. Stres był bardzo duży - wyznała. Dodała, że nie zgłaszała się sama do programu.
Zdjęcie: To właśnie przy tym stoliku siedziała Magda Gessler. Co zjadła "Pod Orłem" i czy jej smakowało? Dowiemy się już w październiku w TVN.
Magda Gessler pozostawiła po sobie całkowicie odmienioną restaurację. Jej metamorfoza przeszła najśmielsze oczekiwania – lokal zmienił nie tylko wystrój, ale i nazwę na swojsko brzmiący "Bar u Małgosi Świrk"!
Podczas jednej z naszych wizyt w lokalu, właścicielka przyznała, że było warto. - Ogromna wiedza pani Magdy, profesjonalizm! Przegadałyśmy wiele godzin także poza nagraniami! Było ciężko, ale dla poznania tych ludzi i takiego efektu - było warto! - zapewnia Małgosia Świrk.
Zdjęcie: Zmiana jest widoczna gołym okiem!
Gdy "Bar u Małgosi Świrk" został otwarty po wizycie Magdy Gessler, pierwsi goście mogli posmakować nowych smaków. Nowa karta dań ma prostą, lecz ambitną filozofię: „Kuchnia dobrego produktu z twistem wyobraźni Pani Magdy Gessler”. Stawia ona na regionalne smaki, świeże, sezonowe składniki i kreatywne podejście do tradycyjnej polskiej kuchni.
Już sekcja „Początek Przygody u Małgosi” zachęca do odkrywania lokalnych specjałów. Na przystawkę króluje tatar polski klasyczny z polędwicy podawany z masłem garwolińskim, a także intrygujący pomidor wyrywany z pola w pełnym słońcu faszerowany niespodzianką z serów garwolińskich. Dla miłośników klasyki nie zabrakło też zimnych nóżek wieprzowych z octem i sosem tatarskim oraz śledzia w oleju z pieczoną cebulką dymką i jabłkiem.
Na pierwszy głód Magda Gessler proponuje trzy wyjątkowe „Polewki”: rosół rubinowy na kaczce i wołowinie z ręcznie robionym „Małgosiowym” makaronem, tradycyjną Szczawiową z jajem na twardo i tłuczonymi ziemniakami ze skwarkami i oryginalny biały chłodnik prawie polski kolorowy.
Wśród dań głównych dominują polskie klasyki podniesione do rangi mistrzowskich potraw. Obowiązkowym punktem jest kotlet schabowy smażony na smalcu serwowany z młodymi ziemniaczkami i zasmażaną młodą kapustą. Dla koneserów przygotowano sznycel wiedeński na maśle klarowanym, któremu towarzyszy nietypowa sałata szwabska na zimno na bulionie. Jest też kotlet mielony wieprzowy z różnych części pani świnki z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, marchewka z groszkiem. Nie mogło również zabraknąć dania rybnego: pstrąg smażony na klarowanym maśle, podawany jest z puree ziemniaczanym z chrzanem i surówką z kiszonej kapusty.
Osoby stawiające na lżejsze propozycje mogą skusić się na sałatki. Nie zawiodą się także miłośnicy deserów.
Nagrywanie popularnego programu wzbudzało w mieszkańcach Garwolina i okolic ogromne zainteresowanie. Fani - zarówno Magdy Gessler, jak i dań Małgosi Świrk, obserwowali to, co działo się w lokalu, stojąc pod oknami restauracji. Życzyli też właścicielce powodzenia w komentarzach pod artykułem o "Kuchennych Rewolucjach", a już po otwarciu baru ochoczo udali się sprawdzać nowe smaki i wystrój.
Zdjęcie: "Nasi cudowni goście" - taki wpis opublikował na facebookowej stronie Bar u Małgosi Świrk w połowie sierpnia. Wiele osób z ogromnym zainteresowaniem i radością sprawdzało i nadal sprawdza smaki po "Kuchennych Rewolucjach".
Będzie się działo!
Jak przebiegała metamorfoza w Garwolinie? Jedno jest pewne! Starcie dwóch mocnych charakterów Magdy Gessler i Małgosi Świrk to gwarancja, że będzie wrzało - i to nie tylko w garnkach!
- Już 9 października o 21:35 zapraszamy przed telewizory! Nie przegapcie Kuchennych Rewolucji w Garwolinie! Magda Gessler sprawdzi stan kuchni, menu i zaplecze. Zobaczymy kulisy intensywnej reorganizacji, zwrotów akcji i momentów pełnych napięcia - zapowiada w mediach społecznościowych Bar u Małgosi Świrk
Zapamiętajcie datę i godzinę: czwartek, 9 października, 21:35
- Zaproście znajomych i oglądajcie! Do zobaczenia! Oznaczajcie nas w postach, relacjach - gdzie tylko chcecie - zachęcają lokalni restauratorzy.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie