
Aż 120 osób wzięło udział w zakończonym niedawno zlocie Hufca "Orłów" Garwolin 2020 w Polewiczu.
W trakcie zlotu harcerze i harcerki uczestniczyli w różnorodnych zajęciach, zaczynając od tradycyjnych gier terenowych, po ścianki wspinaczkowe i spływy kajakowe. Jednak jedną z największych atrakcji okazało się gotowanie na kuchniach polowych. Nawet najwięksi krytycy kulinarni pozazdrościliby takich obiadów! Harcerze w grupach przyrządzali tortille, hamburgery, zapiekanki, naleśniki, a nawet pizze.
O walorach przyrodniczych i kulturowych ziemi otwockiej i garwolińskiej opowiedzieli harcerzom regionalista Paweł Ajdacki i Dobiesław Rzemieniecki.
Skauci podsumowali również akcję "Orzeł w Gnieździe". Najbardziej zaangażowani harcerze i instruktorzy dostali odznaki w trzech kolorach, według dokonań. Dla najbardziej wyróżniających się drużyn czekały harcerskie nagrody. W akcji wzięło udział aż 87 osób.
(facebook.com/GarwolinZHP, oprac. red)
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie