
Ilość pysznych propozycji smaków pralinek, które wpłynęły w konkursie z Amarante, sprawiły, że niejednokrotnie ciekła nam ślinka. Niełatwe zadanie wyłonienia zwycięzców oddaliśmy w najlepsze ręce – to oczywiście ręce Agaty Nowickiej, założycielki Amarante. Laureaci konkursu wezmą udział w czekoladowych warsztatach, a wyróżnieni otrzymają pudełeczka pysznych pralinek. Zobaczcie zwycięskie propozycje!
Wywiad z Agatą Nowicką – założycielką lodziarni Amarante, który publikowaliśmy w portalu eGarwolin w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia, a później w gazecie Twój Głos, cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Historię mieszkanki naszego powiatu, która porzuciła pracę w korporacji i swoje marzenie zamieniła w pasję, połączyliśmy z wyjątkowym konkursem. Jego uczestnicy mieli za zadanie wymyślić własną kompozycję smakową czekoladowej pralinki.
Ilość pysznych propozycji smaków pralinek, które wpłynęły w konkursie z Amarante, sprawiły, że niejednokrotnie ciekła nam ślinka. Ze względu na brak w tytule wiadomości określenia, które zgłoszenia dotyczą gazety, wszystkie nadesłane propozycje trafiły do jednej puli zgłoszeń. Niełatwe zadanie wyłonienia zwycięzców oddaliśmy w najlepsze ręce – to oczywiście ręce Agaty Nowickiej. Laureaci konkursu wezmą udział w czekoladowych warsztatach, a wyróżnieni otrzymają pudełeczka pysznych pralinek. Zobaczcie zwycięskie propozycje!
W warsztatach czekoladowych wezmą udział (autorki i zaproszone przez nie osoby):
Dorota Aniszewska-Koniecka: Proponuję następujące pralinki: jagoda z białą czekoladą, mango z wanilią, mango z rumem. Podobnie jak Pani Agata - uwielbiam mango.
Sylwia Wilczek: Ja nie mam dużych wymagań..... kocham wszystko co ma w sobie kokos i toffi z orzechami.....i właśnie taką czekoladową pralinkę z toffi w środku obsypaną orzeszkami bym z chęcią zjadła. Może też być orzech laskowy w środku tej pralinki a z wierzchu obsypana drobnymi orzeszkami
Czekoladowe pralinki otrzymują:
Monika Banaszek: Pralinka o smaku miętowym ze skórka pomarańczową oblana gorzką czekoladą.
Dominika Ziędalska: Czekoladka z Amarante, którą z chęcią bym spróbowała to taka o smaku suszonej śliwki. Śliwka suszona w mlecznej/deserowej czekoladzie. Ciekawą propozycją może być też smak chałwy w białej czekoladzie. Mam nadzieję, że będę mogła zobaczyć jak powstają.
Magdalena Żochowska: Mój pomysł to pralinka z mlecznej czekolady z nadzieniem karmelowym oraz chrupiącym, słodkim, włoskim wafelkiem. Chętnie bym taką zjadła.
Anna Sulejczak: Moja propozycja na smak można powiedzieć zimowej pralinki to pieczone jabłuszko. Myślę że byłoby pysznie.
Wiktoria Pliwka: Moją propozycją na smak nadzienia pralinek jest malina z rozmarynem połączona z mascarpone lub śmietanką, aby nadać temu orzeźwiającemu połączeniu delikatną kremową konsystencję.
Monika Balas: Moje propozycje na smaki pralinek:
1 Aksamitny mus z białej czekolady z prażonym orzeszkiem z dodatkiem cynamonu lub mus z białej czekolady i żelka truskawkowa z rozmarynem.
2 mus z mango i piernikiem
3. Mega waniliowy krem a la patissiere z prawdziwą wanilią i kruszone kruche małe ciasteczka w środku z pieczoną śliwką lub morelowym musem
4. Krem lemon curd tylko taki extremalnie cytrynowy i suszone maliny
5 Gorzka czekolada z malinowa żelką
Czekolada z czekoladą posypana czekoladą. Uwielbiam każdą. Pozdrawiam ludzi z pasją.
Agata Nowicka zaprasza zwyciężczynie i osoby wyróżnione do odwiedzin Amarante lub kontaktu telefonicznego pod nr tel. 697 175 436, celem indywidualnego ustalenia terminu warsztatów oraz odbioru pralinek.
Jeśli jeszcze nie czytaliście materiału Marzenie zamieniła w pasję! Amarante – Czekoladowa lodziarnia w sercu Garwolina!, możecie to nadrobić. Gwarantujemy/ostrzegamy, że nabierzecie ochoty na coś słodkiego! :)
oprac. ur
Zdj. Amarante
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie