Reklama

Ser z Kawęczyna trzeci na Mazowszu!

Anna Goliszewska zajęła trzecie miejsce w Mazowieckim Konkursie Serów Zagrodowych ze swoim serem serwatkowym „a la Rocotta”. Zobacz zdjęcia z wręczania nagród!

Informację o konkursie Anna Goliszewska otrzymała z Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego i z Urzędu Marszałkowskiego. Jak przyznaje, nie trzeba było jej namawiać do udziału. Nagrody zostały wręczone w trzech kategoriach: sery świeże, sery dojrzewające oraz sery pleśniowe. Mieszkanka Kawęczyna została nagrodzona w kategorii sery świeże za ser serwatkowy "a la Rocotta".

-Kilka lat temu nawet nie wiedziałam, że z serwatki można robić sery. Wydawało mi się to dziwne, ale od 2018 roku kiedy trafiłam na konkurs Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów to nie wylewam serwatki tylko robię z niej ser -mówi nam autorka "a la Rocotta".

 

Uwaga! Najlepsza receptura na ser serwatkowy będzie opublikowana już w najbliższym wydaniu Twojego Głosu.

 

US, zdj.: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Wróć do