
Anna Goliszewska zajęła trzecie miejsce w Mazowieckim Konkursie Serów Zagrodowych ze swoim serem serwatkowym „a la Rocotta”. Zobacz zdjęcia z wręczania nagród!
Informację o konkursie Anna Goliszewska otrzymała z Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego i z Urzędu Marszałkowskiego. Jak przyznaje, nie trzeba było jej namawiać do udziału. Nagrody zostały wręczone w trzech kategoriach: sery świeże, sery dojrzewające oraz sery pleśniowe. Mieszkanka Kawęczyna została nagrodzona w kategorii sery świeże za ser serwatkowy "a la Rocotta".
-Kilka lat temu nawet nie wiedziałam, że z serwatki można robić sery. Wydawało mi się to dziwne, ale od 2018 roku kiedy trafiłam na konkurs Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów to nie wylewam serwatki tylko robię z niej ser -mówi nam autorka "a la Rocotta".
Uwaga! Najlepsza receptura na ser serwatkowy będzie opublikowana już w najbliższym wydaniu Twojego Głosu.
US, zdj.: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie