
W Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się finał III Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gotuj lokalnie”, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie.
Na starcie kulinarnych zmagań stanęło 12 zespołów z całej Polski, które zostały wybrane przez jury spośród ponad 40 zgłoszeń. Reprezentantów mieli przedstawiciele m.in. Gorzowa Wielkopolskiego, Zielonej Góry czy Elbląga.
Tematem przewodnim konkursu były oprócz produktów regionalnych wołowina i dowolna kasza, a uczniowie na przygotowanie zakąski i dania zasadniczego dla czterech osób mieli zaledwie 90 minut.
Drużyna ZSP nr 2 w Garwolinie była jedynym reprezentantem województwa mazowieckiego. Uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych – Kamila Chudek i Paweł Talarek – wywalczyli w konkursie czwarte miejsce. Ich umiejętności techniczne i mise en place zostały wysoko ocenione przez sędziów. – Tym razem nie stanęliśmy na podium, ale bardzo gratulujemy uczniom wspaniałego debiutu na konkursowej drodze i życzymy dalszych sukcesów – przyznają opiekunowie uczniów Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.
(Inf. pras. ZSP nr 2, oprac. ur) 2016-09-27 09:44:44
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie