Reklama

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

W Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się finał III Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gotuj lokalnie”, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie.

 

Na starcie kulinarnych zmagań stanęło 12 zespołów z całej Polski, które zostały wybrane przez jury spośród ponad 40 zgłoszeń. Reprezentantów mieli przedstawiciele m.in. Gorzowa Wielkopolskiego, Zielonej Góry czy Elbląga.

Tematem przewodnim konkursu były oprócz produktów regionalnych wołowina i dowolna kasza, a uczniowie na przygotowanie zakąski i dania zasadniczego dla czterech osób mieli zaledwie 90 minut.

 

Drużyna ZSP nr 2 w Garwolinie była jedynym reprezentantem województwa mazowieckiego. Uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych – Kamila Chudek i Paweł Talarek – wywalczyli w konkursie czwarte miejsce. Ich umiejętności techniczne i mise en place zostały wysoko ocenione przez sędziów. – Tym razem nie stanęliśmy na podium, ale bardzo gratulujemy uczniom wspaniałego debiutu na konkursowej drodze i życzymy dalszych sukcesów – przyznają opiekunowie uczniów Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.

 

(Inf. pras. ZSP nr 2, oprac. ur) 2016-09-27 09:44:44

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Wróć do