
Uczniowie ZSP nr 2 w Garwolinie – Kamila Chudek i Paweł Talarek – zajęli trzecie miejsce podczas VIII Ogólnopolskiego Konkursu „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2016”.
Konkurs odbył się 9 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie. Był organizowany przed grupę Dora Metal, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Zespół Szkół Gastronomicznych im. Prof. Eugeniusza Pijanowskiego oraz firmę Apro Trade.
Kamila Chudek i Paweł Talarek (uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych) wywalczyli trzecie miejsce tuż za drużyną z Technikum Gastronomicznego przy ul. Poznańskiej w Warszawie i drużyną z Łodzi. Konkurs przewidywał przygotowanie zakąski z udziałem tuszki śledzia, buraka i sera białego oraz dania zasadniczego z wykorzystaniem gęsiny i wiśni. W finale 12 drużyn z całej Polski było ocenianych przez profesjonalne jury, w skład którego wchodzili szefowie restauracji oraz hoteli m.in. Mariusz Nowicki, Jarosław Uściński i Kurt Scheller.
Na wszystkich zwycięzców czekały nagrody ufundowane przez burmistrza dzielnicy śródmieście m. st. Warszawy, Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego oraz sponsorów.
Kamila i Paweł do konkursu przygotowywali się pod kierunkiem Iwony Kiełt i Elżbiety Buczek.
Na zdjęciu Kamila Chudek i Paweł Talarek
(Inf. pras., oprac. ur) 2016-12-19 10:07:03
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie