Reklama

Uczniowie ZSP nr 2 na podium prestiżowego konkursu kulinarnego

Uczniowie ZSP nr 2 w Garwolinie – Kamila Chudek i Paweł Talarek – zajęli trzecie miejsce podczas VIII Ogólnopolskiego Konkursu „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2016”.

 

Konkurs odbył się 9 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie. Był organizowany przed grupę Dora Metal, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Zespół Szkół Gastronomicznych im. Prof. Eugeniusza Pijanowskiego oraz firmę Apro Trade.

Kamila Chudek i Paweł Talarek (uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych) wywalczyli trzecie miejsce tuż za drużyną z Technikum Gastronomicznego przy ul. Poznańskiej w Warszawie i drużyną z Łodzi. Konkurs przewidywał przygotowanie zakąski z udziałem tuszki śledzia, buraka i sera białego oraz dania zasadniczego z wykorzystaniem gęsiny i wiśni. W finale 12 drużyn z całej Polski było ocenianych przez profesjonalne jury, w skład którego wchodzili szefowie restauracji oraz hoteli m.in. Mariusz Nowicki, Jarosław Uściński i Kurt Scheller.

Na wszystkich zwycięzców czekały nagrody ufundowane przez burmistrza dzielnicy śródmieście m. st. Warszawy, Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego oraz sponsorów.

Kamila i Paweł do konkursu przygotowywali się pod kierunkiem Iwony Kiełt i Elżbiety Buczek.


Na zdjęciu Kamila Chudek i Paweł Talarek

(Inf. pras., oprac. ur) 2016-12-19 10:07:03


Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Wróć do