
Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie Kamila Chudek i Paweł Talarek wzięli udział w finale IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska w Tradycji Świat Bożego Narodzenia”.
Ten prestiżowy konkurs odbył się 8 grudnia w Centrum Dora Metal w Warszawie i zgromadził 12 drużyn z całej Polski m.in. z Warszawy, Gdańska, Poznania, Krakowa. W eliminacjach brało udział ponad 50 szkół i już sam fakt zakwalifikowania do finału zasługuje na gratulacje.
– Nasi uczniowie wykonali potrawy o tematyce świątecznej: zakąskę z udziałem karpia i danie zasadnicze z szynki wieprzowej. Pomimo, iż nie stanęli na podium, ich występ był bardzo udany co było widać w zainteresowaniu i wysokich notach sędziów którymi jak zwykle byli szefowie kuchni znanych restauracji – podsumowują opiekunowie uczniów Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.
Ciekawostką jest fakt, że relacje z konkursu można było oglądać na żywo w telewizji Kuchnia+ ,a obszerna relacja była zamieszczona w wydarzeniach Polsat News.
Inf. pras., oprac. ur
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie