Reklama

Kucharze z "Dwójki” w finale ogólnopolskiego konkursu

Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie Kamila Chudek i Paweł Talarek wzięli udział w finale IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska w Tradycji Świat Bożego Narodzenia”.

Ten prestiżowy konkurs odbył się 8 grudnia w Centrum Dora Metal w Warszawie i zgromadził 12 drużyn z całej Polski m.in. z Warszawy, Gdańska, Poznania, Krakowa. W eliminacjach brało udział ponad 50 szkół i już sam fakt zakwalifikowania do finału zasługuje na gratulacje.

– Nasi uczniowie wykonali potrawy o tematyce świątecznej: zakąskę z udziałem karpia i danie zasadnicze z szynki wieprzowej. Pomimo, iż nie stanęli na podium, ich występ był bardzo udany co było widać w zainteresowaniu i wysokich notach sędziów którymi jak zwykle byli szefowie kuchni znanych restauracji – podsumowują opiekunowie uczniów Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.

Ciekawostką jest fakt, że relacje z konkursu można było oglądać na żywo w telewizji Kuchnia+ ,a obszerna relacja była zamieszczona w wydarzeniach Polsat News.

 

Inf. pras., oprac. ur

Aplikacja egarwolin.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo eGarwolin.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do