
Po raz IX Fundacja WIP Warto Im Pomóc w ramach konkursu „Polska od Kuchni" nagrodziła "Złotym Widelcem" najlepsze restauracje w całej Polsce. Wręczono 37 statuetek w dziewięciu kategoriach, w tym przyznano pięć nagród specjalnych. Wśród nagrodzonych nie zabrakło naszych! Złote Widelce z dumą dzierżą w dłoniach "Najlepszy Szef Kuchni w Polsce 2020" Marek Rybacki z Sulbina i szef nagrodzonej restauracji Talarii Konrad Talarek.
Podczas uroczystej gali, która odbyła się w warszawskiej Restauracji STIXX BAR & GRILL nagrodę specjalną dla "Najlepszego Szefa Kuchni w Polsce 2020" otrzymał Marek Rybacki, szef kuchni restauracji mieszczącej się w Hotel & Restauracja SULBIN w Garwolinie. W kategorii "Restauracja hotelowa" "Złote Widelce" przyznano RESTAURACJi SOPHIE & SUSSANE mieszcząca się w Hotelu TALARIA w Trojanowie oraz Hotel & Restauracja SULBIN z Garwolina. Nagrodę dla restauracji Talarii odebrał szef kuchni Konrad Talarek.
W dotychczasowych dziewięciu edycjach akcji nominowanych było ponad 3.200 restauracji, 978 z nich uczestniczyło w akcji, a 322 laureatów odebrało nagrodę "Złotego Widelca".
Tegorocznym partnerem merytorycznym konkursu jest Europejskie Stowarzyszenie zrzeszające kucharzy i szefów kuchni w Zjednoczonej Europie, Polski Oddział Euro-Toques Polska (ETP).
Na zdj. głównym od lewej: Marek Rybacki (Sulbin), statuetka "Złotego Widelca",Konrad Talarek (Talaria)
EK
Zdj. Polska od kuchni, Marcin Soból, Talaria Resort&Spa
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie