
Sześć Thermomixów, planetarne roboty kuchenne, blendery, wyciskarki wolnoobrotowe, parowary, pistolety wędzarnicze, cyrkulatory Sous Vide, maszynka do lodów, patelnie żeliwne, noże kute, formy silikonowe, przybory do wypieków cukierniczych i 12 laptopów – to niektóre z elementów wyposażenia, jakie trafiło do ZS nr 2 w Garwolinie w ramach projektu "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego”.
Zespół Szkół nr 2 im. Tadeusza Kościuszki w Garwolinie uczestniczy w realizacji projektu Nr RPMA.10.03.01-14-9213/17 pn. „Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego”. Projekt ten jest realizowany przez samorząd województwa mazowieckiego. Realizowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi Priorytetowej X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe, Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020.
Całkowita wartość projektu to 119 999 576,40 zł. Wysokość dofinansowania z Funduszy Europejskich to 95 999 661,12 zł. Wartość dofinansowania w ramach projektu dla szkół prowadzonych przez powiat garwoliński to 3.849.755,22 zł.
Cele projektu
Projekt zakłada wsparcie dla szkolnictwa zawodowego na terenie województwa mazowieckiego. Celem projektu jest dostosowanie kształcenia zawodowego do potrzeb i uwarunkowań lokalnej i regionalnej gospodarki. Dzięki projektowi uczniowie wejdą na rynek pracy z praktycznymi umiejętnościami i odpowiednimi kwalifikacjami, tak bardzo oczekiwanymi przez pracodawców. Projekt zakłada m. in.: praktyki lub staże zawodowe dla uczniów szkół prowadzących kształcenie zawodowe, szkolenia i kursy zawodowe dla uczniów, doradztwo edukacyjno – zawodowe dla uczniów (w tym udział w targach edukacyjno – zawodowych). wdrożenie innowacji pedagogicznych z zakresu kształcenia zawodowego, wsparcie rozwoju nauczycieli zawodu na potrzeby innowacji pedagogicznej oraz wyposażenie pracowni zawodowych szkół biorących udział w projekcie w nowoczesny sprzęt odpowiedni środowisku pracy, podnoszący jakość kształcenia praktycznego.
BSIS i Technikum z bogatym wyposażeniem
W ramach wyposażenia Branżowej Szkoły I Stopnia w ZS nr 2 jako narzędzia wspierającego proces innowacji placówka otrzymała: m.in. 6 Thermomixów, 2 planetarne roboty kuchenne, 4 blendery z akcesoriami, maszynkę do lodów 2l, 3 wyciskarki wolnoobrotowe, mieszadło magnetyczne
z funkcją podgrzewania, 2 wagi laboratoryjne (3kg dokładność 0,01 g), butlę – dewar 20 litrowa oraz butlę i lewar - ciekły azot, temperówkę do czekolady, formy silikonowe oraz przybory do wypieków cukierniczych.
W ramach wyposażenia Technikum w ZS nr 2 jako narzędzia wspierającego proces innowacji "Dwójka" otrzymała m.in.: 12 laptopów 15,6", drukarkę etykiet Brother zestaw z walizką, 2 parowary 6l Buffalo,2 pistolety wędzarnicze SMOKING GUN PRO (wersja Sage profesjonalna HENDI 199985), 2 grille kontaktowe PANINI, 2 wagi Tanita z analizatorem BC- 545N, 2 cyrkulatory Sous Vide CREATIVE CUISINE BY GRANT Vortice, pakowarkę próżniową JUMBO 30 pompa BUSCH, program komputerowy „Make me diet” roczna subskrypcja (12 stanowisk), 24 patelnie żeliwne i 12 zestawów noży kutych.
Inf. i zdj. ZS nr 2, oprac. ur
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie